تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
ذکر تعجیل فرج رمز نجات بشر است
و آدرس
myreligion.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
علامه جعفری (ره) در بیان ویژگی ممتاز میراث ارزشمند و نفیس نهج البلاغه فرمودند:
مسلم است که با شناخت های معمولی هرگز نمی توان شخصیت علی بن ابی طالب(ع) را دریافت به ویژه اگرپژوهشگر در مواردی جویای عناصر و فعالیت های روحی آن بزرگوار باشد؛ به عبارت دیگر : موج نمی تواند بیان گرتمام مفهوم اقیانوس باشد. موج کجا و آن عظمت ژرف و شگفت انگیز اقیانوس کجا؟
به راستی پدیده های ترکیبی و مفاهیم عالی انسانی در درون شخصیت ها با توجه به عظمت و تعالی روحی که دارند بسیار پیچیده تر و ظریف تر از آن است که در انسان های عادی به وجود آید؛ آمیزه ای از عدالت و محبت به همراه وابستگی به خداوند متعال از امام علی (ع) شخصیتی ساخته است که در نادره اعصار است.
... و سرانجام میراث مبارک و نابی که به تصدیق عالمان دینی، بی هیچ خدشه و عیب و نقصی از وی به امانت به دست ما رسیده، مجموعه گهربار نهج البلاغه ایشان است. آری ، حکمت وجود چنین شخصیت والایی را فقط در مجموعه نورانی و پر فروغی که برای ارائه راه های کمال بشری به ودیعه گذاشته ، تا حدودی می توان مشاهده کرد.
![]() |
امام علي (ع) مي فرمايند: خداوندا من تو را براي طمع بهشت عبادت نميكنم يا براي ترس از جهنم عبادت نميكنم بلكه تو را بخاطر اينكه شايسته عبوديت و ستايش هستي، عبادت ميكنم
[خداوند] فرموده است که: «سابقین را ما امتحان کردیم تا اینکه معلوم بشود که کی مؤمن است و کی منافق.» همه گروه ها، همه مردمی که در این مملکت یا در رأس امور هستند، یا در بازار هستند، یا در کشاورزی هستند، در کارخانه ها هستند، یا گروهکهای مفسد هستند، همه بدانند که در محضر خدا هستند و در معرض امتحان.
در گفتار بسیار آسان است که انسان ادعا کند که من چه هستم و چه هستم، لکن همان معنایی را که ادعا می کند در همان امتحان می شود. همان شخصی که می گوید من بشر دوستم، در همان معنا امتحان می شود. همان شخصی که می گوید من طرفدار حقوق بشر هستم، در همان معنا امتحان می شود. اگر در آن مقامی که رسید، با آن وقتی که قبل از آن مقام بود هر دو مساوی است و نفسش یک طور است و ریاست برای او سنگینی نمی کند، این شیعه علی بن ابی طالب است و پیرو او و از امتحان روسفید بیرون آمده ... .
در گفتار بسیار آسان است که انسان ادعا کند که من چه هستم و چه هستم، لکن همان معنایی را که ادعا می کند در همان امتحان می شود
قلمهای در روزنامه ها، دستهایی که این قلمها به دست شان است، آنهایی که در رادیو تلویزیون و در سایر جاها سخنرانی می کنند همه مورد امتحان خدا هستند. آن وقتی که قلم به دست می گیرید، بدانید که در محضر خدا قلم دست گرفته اید. آن وقتی که می خواهید تکلم کنید، بدانید که زبان شما، قلب شما، چشم شما، گوش شما در محضر خداست. عالم محضر خداست، در محضر خدا معصیت خدا نکنید. در محضر خدا با هم دعوا نکنید سر امور باطل و فانی.
برای خدا کار بکنید و برای خدا به پیش بروید. اگر ملت ما برای خدا و برای رضای پیغمبر اکرم 9 به پیش برود، تمام مقاصدش حاصل خواهد شد. خداوند ما و شما را از این امتحان بزرگ سرفراز و روسفید بیرون بیاورد.
منبع: صحیفه امام، جلد 8،
صفحه 112و 113
«پسرم! هیچ گاه دنبال تحصیل دنیا، اگرچه حلال او باشد، مباش که حب دنیا، گرچه حلالش باشد، رأس همه خطایاست؛ چه خود حجاب بزرگ است و انسان را ناچار به دنیای حرام می کشد. تو جوانی و با قدرت جوانی که حق داده است می توانی اولین قدم انحراف را قطع کنی و نگذاری به قدمهای دیگر کشیده شوی که هر قدمی، قدمهایی در پی دارد و هر گناهی گرچه کوچک به گناهان بزرگ و بزرگ تر انسان را می کشد به طوری که گناهان بسیار بزرگ در نظر انسان ناچیز آید؛ بلکه گاهی اشخاص به ارتکاب بعض کبائر [گناهان کبیره] به یکدیگر فخر می کنند و گاهی به واسطه شدت ظلمات و حجابهای دنیوی، منکر به نظر، معروف و معروف، منکر می گردد.
من از خداوند متعال «جل اسمه» مسئلت می کنم که چشم دل تو را به جمال جمیل خود روشن فرماید و حجابها را از پیش چشمت بردارد و از قیود شیطانی و انسانی نجاتت دهد تا همچون پدرت پس از گذشت ایام جوانی و فرا رسیدن کهولت، برگذشته خویش تأسف نخوری و دل را به حق پیوند دهی که از هیچ پیشامد، وحشتناک نشوی و از دیگران دل، وارسته کنی تا از شرک خفی و اخفی خود را برهانی.»
منبع: نامه امام به حاج سید احمد خمینی،
صفحات 42 تا 44.
امام صادق (ع) می فرماید:
هرگاه بخواهید با هیئتی آراسته و چشم گیر از خانه بیرون روید، معوذتین (سوره های فلق و ناس) بخوانید تا چشمی در شما اثر نكند. (همان، ج92، ص1330)
و در روایت دیگری از حضرت می فرماید: هر گاه از چشم زخم ترسیدی بگو:
ما شاءالله لاقوه الا بالله العلی العظیم.
(همان، ج60، ص026)
شما فکر این را بکنید که حافظ اسلامید، نه حافظ خود، شما باید حفظ اسلام را بکنید، آن هم نه در زمان خود، همان طوری که انبیا عظام دنبال این بودند که بعد از خودشان تا آخر حافظ باشند.
صحیفه امام ج 20 ص 56
توحید مفضل کتابی بسیار ناب ، دربرگیرنده حقایق و شگفتی های افرینش به زبان گهربار امام صادق علیه السلام است. در این نوشته سعی بر این شده تا مطالب کوتاه و خواندنی از این کتاب گردآوری شود.
تفكر نما اى مفضل ! در طلوع و غروب آفتاب براى قيام ليل و نهار، اگر طلوع آفتاب نمى بود جميع امور دنيا باطل مى شد و نمى توانستند مردم سعى نمايند و تصرف كنند در امور معاش خود، و دنيا هميشه بر ايشان تار بود، و عيش ايشان بدون لذت ، و روح و روشنائى و نور گوارا نبود، و مصالح طلوع خورشيد از آفتاب روشن تر است و احتياج به بيان ندارد، بلكه تاءمل كن در منافع غروب آفتاب كه اگر آن نبود مردم را قرار و سكون ميسر نبود با شدت احتياجى كه دارند به نوم و استراحت تا آن كه ابدان ايشان از كلال برآيد، و حواس ايشان قوت يابد، و قوت ها ضمه برانگيخته شود براى هضم طعام و رسانيدن غذا به سوى اعضاء و اگر هميشه روز مى بود، حرص مردم را بر آن مى داشت تا آن كه پيوسته كار كنند و بدنهاى خود را بكاهند به درستى كه بسيارى از مردم آن مقدار حرص بر جمع و كسب و ذخيره كردن اموال دارند كه اگر تاريكى شب مانع نمى شد ايشان را، هر آينه قرار نمى گرفتند و چندان كار مى كردند كه خود را از كار مى افكندند. و ايضا اگر شب در نمى آمد، زمين از حرارت آفتاب به مرتبه اى تفتيده مى شد كه حيوانات و نباتات ضايع مى شدند، پس قادر خبير به حكمت و تقدير خود چنين مقدر كرده كه آفتاب گاهى طلوع كند و گاهى غروب كند به مانند چراغى كه گاهى براى اهل خانه برافروزند كه حوائج خود را به آن تمشيت دهند و گاهى برگيرند كه ايشان قرار گيرند و استراحت نمايند، پس نور و ظلمت كه ضد يكديگرند هر دو را براى نظام عالم و انتظام احوال بنى آدم آفريده .
الحمد لله رب العالمین
توحید مفضل
ترجمه: علامه مجلسی
توحید مفضل کتابی بسیار ناب ، دربرگیرنده حقایق و شگفتی های افرینش به زبان گهربار امام صادق علیه السلام است. در این نوشته سعی بر این شده تا مطالب کوتاه و خواندنی از این کتاب گردآوری شود.
عبرت گير اى مفضل ! در اين انواع تدبير كه عليم قدير در اين احوال مختلفه براى ايشان به عمل مى آورد آيا ممكن است كه اينها بى مدبرى به عمل آيد، اگر خون در رحم به جنين نمى رسيد خشك مى شد مانند گياهى كه از بى آبى خشك شود.
و اگر در هنگام كمال او درد زائيدن او را از رحم تنگ بيرون نمى كرد، هميشه در رحم مانند زنده كه در گور باشد مى ماند.
و اگر بعد از ولادت ، شير از براى او به هم نمى رسيد، يا از گرسنگى مى ميرد، يا غذائى مى خورد كه ملايم بدن او نباشد و بدنش به آن اصلاح نيابد.
و اگر هنگام احتياج به غذاى غليظ، دندان براى او نمى روئيد، خائيد غذا او را ممكن نبود و فرو بردن او را دشوار بود و اگر آن شير هميشه غذاى او مى بود، بدنش محكم نمى شد و اعمال شاقه از او به عمل نمى آمد.
و ايضا بايست مادر هميشه مشغول تربيت او باشد و از تربيت ساير اولاد باز ماند.
الحمد لله رب العالمین
توحيد مفضل
ترجمه :
علامه محمد باقر مجلسى
حضرت فاطمه عليهاالسلام :
آن گاه كه در روز قيامت برانگيخته شوم ،
گناهكاران امّت پيامبر اسلام را شفاعت خواهم كرد .
بخشی از سخنرانی بانوی دو عالم در مسجد:
خداوند ایمان را براى تطهیر شما از شرك قرار داد،
و نماز را براى پاك شدن شما از تكبّر،
و زكات را براى پاك كردن جان و افزونى رزقتان،
و روزه را براى تثبیت اخلاص،
و حجّ را براى قوّت بخشیدن دین،
و عدل را براى پیراستن دلها،
و اطاعت ما را براى نظم یافتن ملّت،
و امامت ما را براى در امان ماندن از تفرقه،
و صبر را براى كمك در استحقاق مزد،
و وفاى به نذر را براى در معرض مغفرت قرار گرفتن،
و دورى از تهمت را براى محفوظ ماندن از لعنت،
و ترك سرقت را براى الزام به پاكدامنى،
و شرك را حرام كرد براى اخلاص به پروردگارى او،
بنابراین، از خدا آن گونه كه شایسته است بترسید و نمیرید، مگر آن كه مسلمان باشید،
و خدا را در آنچه به آن امر كرده و آنچه از آن بازتان داشته است اطاعت كنید،
فَإِنَّهُ إِنَّما یخْشَى اللّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءُ زیرا كه «از بندگانش، فقط آگاهان، از خدا مىترسند.» (سوره فاطر آیه 28)
رسول خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود :
در روز جمعه ساعتى است كه بنده مسلمان در آن وقت چیزى از خدا نخواهد مگر آن كه خداوند به او عطا گرداند، و آن وقتى است كه نیمه خورشید به سوى مغرب نزدیك گردد.
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند:
رسول خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) بر من گذشت،
در حالى كه در خواب صبحگاهى بودم، مرا با پایش تكان داد و فرمود:
دخترم! برخیز شاهد رزق و روزى پروردگارت باش و از غافلان مباش،
زیرا كه خداوند روزى هاى مردم را بین طلوع فجر تا طلوع آفتاب تقسیم می كند.
فاطمه(علیها السلام)
از پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) نقل كرده كه فرمود:
این جبرئیل(علیه السلام)است كه مرا خبر می دهد: همانا خوشبخت، تمام خوشبخت و خوشبخت واقعى، كسى است كه على را، در زندگی ام و پس از مرگم، دوست داشته باشد.
« قالَ لی رَسُولُ اللّهِ(صلى الله علیه وآله وسلم):
إِیاكِ وَ الْبُخْلَ، فَإِنَّهُ عاهَةٌ لا تَكُونُ فى كَریم. إِیاكِ وَ الْبُخْلَ فَإِنَّهُ شَجَرَةٌ فِى النّارِ، وَ أَغْصانُها فِى الدُّنْیا، فَمَنْ تَعَلَّقَ بِغُصْن مِنْ أَغْصانِها أَدْخَلَهُ النّارَ.»
پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود:
از بخل ورزیدن بپرهیز، زیرا كه بخل آفتى است كه در شخص بزرگوار نیست.
از بخل بپرهیز،
زیرا كه آن درختی است در آتش دوزخ كه شاخه هایش در دنیاست، هر كه به شاخه اى از شاخه هایش درآویزد، داخل جهنّمش گردانَد.